Peace out!

Jag lägger ner nu... Vill inte ha en blogg för tillfället,  har liksom inget vettigt att förtälja just nu... och så hänger bloggen över mig som ett samhetskval i stället, för att jag inte skrivit nåt på länge... Men som D sagt till mig flera gånger, lev livet i nuet i stället för att göra saker för att ha något att skriva om.. och han har rätt.... Flera gånger har jag inte tagit tillvara på stunden för att i stället försöka komma ihåg att göra ett inlägg! Ne...nu slutar jag med det.... Kanske skriver en dag igen men nu vill jag inte, jag har ingen inspiration eller lust eller ork...och det är väl helt ok....
Mina vänner ni vet var jag finns ändå, och jag kommer fortsätta frossa i era bloggar, jag kanske till och med tar upp bloggen igen, eller vem vet, öppnar en helt ny men just nu vill jag leva livet och inte sitta framför datan på fritiden..
Puss å kram, ses på stan...peace out! ♥


John blund vart är du?


Jag kan inte somna, D snarkar brevid mig sen en lång stund tillbaks. Jag vänder och vrider på mig och tillslut inser jag att det är kört så nu sitter jag här med min vän bloggen i stället.
Vet inte riktigt vad det är som snurrar i huve, för trött e jag.... kan det vara det faktum att jag kom hem från jobbet och sov en timme i soffan?? Mjao kan nog vara så....
Har inte mycket av substans att dela med mig av just nu... Jag är less på snö (det snöar banne mig igen), old news.. jag längtar efter vår, old news, jag längtar till påsk och Ärla... old news... anyways.... nu ska jag sluta skriva goja och hoppas på att Johnny-boy kommer på besök snart...
God natt mina vänner!

Helgen...


* Fredagen inleddes med Fiskgryta med aioli på Dannys Norgefiskade Helleflundra. Nicke och Tessan på middag... Let's Dance och Hjälp i Soffan tillsammans med en supernyttig Hallonpaj
* Lördagen tillbringade jag själv hemma då D var iväg och tvätta bilen HELA dan!!! tog ett bad, fixade naglar, sov en stund i soffan och mös...
* Forsättningen var tjejkväll med middag hemma hos Tessan, hur mysigt som hellst.
* Åkte sedan vidare till Tyresös enda nattklubb Tjili, där det var exakt 25 personer inklusive oss 6 tjejor.
* Visade trosorna för en överraskning, som visade sig vara en sketen klubba
* Snodde heliumballonger och berättade historier
* Dansade i flera timmar så att svtten rann..
* Hade helt enkelt skitkul
*Söndagen började med en långpromenad
*Fortsatte med frukost på Alby bondgård
*Åkte därefter på visning
*Fikade hemma hos Nicke och Tessan
* Kollade på Marley and Me i soffan


Helg Wiiiii

Först och främst har jag en sak att säga till mäklare just nu:


Anyways, en efterlängtad helg är på väg.... så himla skönt! I kväll blir det lugna puckar, jag måsta städa garderoben innan jag blir utkastad hemifrån.... sen ska jag försöka få iväg bejb på en badminton match i eftermiddag... det dåliga samvetet kickar in, jag har ju inte tränat sen i onsdags... ( eller rättare sagt, jag sprang på bandet i tisdags och gick långprommisar måndag och onsdag, det kan man ju inte riktigt kalla hårdträning direkt!!).
Efter det lite mysmiddag och Let's Dance antar jag...

I morgon är det dags för tjejmiddag i alla fall och det ska bli superskoj...

Jag ska dricka lite vitt vin i alla fall =) men sen ska jag försöka hålla det lite nyttigt.... Jag och Missy T ska iväg och handla allt på dagen och sen mötas hos henne för förberedelser och hon ska sminka mig igen... supernice!
Eventuellt kanske det blir några mooves på dansgolvet på den lokala nattklubben... We will see...

Earth Hour – släck för en ljusare framtid

Det började i Sydney och har spritt sig över hela världen.



Lördagen den 28 mars 2009 klockan 20.30 släcker miljontals människor över hela världen ljuset i en manifestation för klimatet. Genom en enkel handling - att släcka ljuset under 1 timme - kan du vara med och sända en signal till världens makthavare att de vid FNs klimatmöte i Köpenhamn i december ska våga fatta de beslut som krävs för en framtid på jorden.

Läs mer här!

Do it, just do it!!

Billberry vs Blueberry!!

Nu ska ni få höra... jag och kollegan Rosy gick och handla lite blåbär på lunchen för att ha något att smaska på i eftermiddag, och jag förvånades över at blåbären var enorma... Tog en tugga och tyckte att det smaka lite annorlunda. Tittade ner på ett halvt blåbär och upptäcker att det är helt grönt på insidan.... Självklart googlar man direkt och nu ni:



Precis som allt annat är de amerikanska blåbären här mycket större än de svenska. Innuti påminner de en om vindruvor. Blåbär har sitt ursprung i nordamerika. Det finns många olika sorter och de växer på buskar som varierar i storlek. Allt från buskar som är 10 cm höga till buskar som är upp till 4 meter höga. Därmed delas de också in i två kategorier som antigen är "lowbush" eller "highbush". Dessa blåbär är odlade medan de Svenska växer fritt i naturen. Numera odlar man även amerikanska blåbär i Australien och sydamerika (för export).

Det amerikanska blåbäret bör inte förväxlas med det europeiska blåbäret. Dessa två tillhör helt skilda arter även om de är närbesläktade. Vad som ofta förvirrar är att namnet på det europeiska blåbäret betyder just blueberry. De blåbär som växer i Sverige är alltså inte Blueberrys utan något som heter Bilberrys. Det är därför de skiljer sig i smak, utseende och färg men de är som sagt ganska närbesläktade och påminner mycket om varandra. I Sverige har vi alltså Bilberrys och i USA har man Blueberrys.

Har inte lyckats hitta mycket till näringsfakta för Billberry respektive Blueberry men det verkar som att våra svenska är nyttigare och mer vitaminrika än de amerikanska. Nu har ni lärt er något nytt va!

Skön kväll



Kom för en stund sen hem från en riktigt skön långpromenad med MissyT och det behövdes. Slutade med att det stod 6,5km på stegräknarn så bra jobbat till oss båda!
Dagen har jag mestadels spenderat i telefon.. Ska nämligen till Köpenhamn i jobb i April och försökte då boka in så många kundmöten som möjligt.
Hemliga mötet i dag gick ok, i morgon vet jag mer så jag håller er på halster ett tag till...

I morgon kväll har jag frågat om mina tjejor vill haka på när Sickla har invigning av en superförstorad VILA butik...
Invigningen är mellan  19-22 så jag tyckte att det passa bra med en fika och lite shopping... få se om dom tycker att det är en lika bra ide =)

Fick i alla fall hem ett Åhlens magasin i dag och fastnade för en klänning, ett linne, ett par byxor, en kakform och en tekanna.. å jusste en neccesär.... lite jobbigt... har ju faktiskt inte shoppat på bra länge nu... få se om det blir något eller om jag får omprioritera ( vilket jag borde).

Hur som hellst så längtar jag till påskens ledigheter nu.. Jag ska spendera mina dagar i Ärla med M&M och ser fram emot det så jag spricker... hoppas på lite sol och sköna långpromenader.. kvällar framför brasan och mysiga stunder med Lill M...

Ne, nu måste jag gå och lägga mig, känner hur ögonlocken inte riktigt vill hänga med...
God natt och sov Gott mina vänner (God morgon till Tinisen:)

Sunshine on my window...



Hallå... är det nån som har missat det underbara solskenet i dag... Jag är överlycklig =) Det  är så underbart, även om jag frös ihjäl i morse på väg till jobbet, blöt i håret som jag var.
I dag är jag på kontoret fram till lunch, sen bär det av mot det hemliga mötet och lunch med min Darling.. efter det fortsätter jag arbetsdagen hemifrån.

I morgon åker mor & far till Kina och jag skulle ju behöva göra en liten shoppinglista till dem, fast just nu kommer jag inte på någnting som jag verkligen vill ha därifrån... Hur ska man veta liksom??? På min tidigare arbetsplats åkte min chef till Kina några gånger om året och shoppade järnet och då hade man stenkoll på alla smycken, väskor och diverse andra attiraljer som man kunde fynda men nu har jag ingen aning!
Får väl googla lite =)

Nu måste jag snart iväg, men vi hörs senare!
Puss å Kram!

Helt slut...


Dagens joggingtur på bandet blev i stället en 3 km toklöpning i stället, skulle testa mig själv för att se om man kan ta ut sig så man nästan spyr blod och det lyckades jag med.... vet inte om det var så smart dock för det tog ca en timme innan jag slutatde svettas och hyperventliera.... Nu har jag gjort mitt för dagen i alla fall...

Ser fram emot: Kvällens middag hos svärmor med familjen

Längtar efter: Helgens tjejmiddag med eventuell utgång på kvarterskrogen Tjili (!!!)

Är nervös för: Ett hemligt möte som sker i morgon lunchtid.

Önskar: Att det kan bli vår snart. (önskar en annan sak högre men det behåller jag för mig själv)

Ser inte fram emot: Årliga tandläkarbesöket nästa vecka

Berrätta jag förresten att vi i söndags köpte sju trisslotter och hoppades på att vinna några millar så vi kunde köpa vårt drömhus... Vi vann inte ens 25:- så vi kunde hämta ut en ny lott!!! Fy Faaan för triss..... 7-0...... Dålig stil!!! Plötsligt händer det......NOT!!!

Tänkte även tipsa om en skön hemsida.. Daily Candy.. här kan man välja vilken stad man vill läsa om eller om man vill läsa om alla, så får man dagens tips på shopping, äta, dricka, events osv... kan inte hjälpas att den är supersöt att bara surfa runt på åxå =)

Himmelsk lunch...


Gick långpromenad längst Strandvägen i solskenet, ut över Djurgårdsbron och bort till Flickorna Helin Voltaires underbara ställe där jag åt en gudomlig lunch och promenerade sen hela vägen tillbaks till Hötorget. Bättre än så kan det inte bli en måndag!

monday..

igen.... känns som att livet består av måndag-fredag, måndag-fredag, måndag-fredag...osv... ni fattar grejen!
Nu har man en hel arbetsvecka att se fram emot... tjo-fucking-ho!
Var på Galapremiären av "I skuggan av värmen" igår i alla fall och filmen var helt fantastisk. så stark och verklig och jag höll andan från början till slut. Riktigt bra svenska skådisar, i'm impressed!
I veckan fortsätter jakten på nytt boende... visning redan i kväll... vilket betyder att träningen få lida i dag, men jag tror min kropp behöver vilan... det säger det!
Puss å kram!

Proteinpremiär...

Tror ni det vattnades i mun på mig igår när jag fixade min premiärmacka ( inget mer spännande än knäckebröd men ändå) med ägg på.... Shit jag var som ett barn på Julafton och det var den godaste mackan jag ätit på ett par år... inget får en att uppskatta mat ännu lite mer än 12 dagars detox.....( vet inte om det är bra eller dåligt).

Är för övrigt helt mör i kroppen.. vet inte vad som hände med oss igår, men vi vaknade och gick ut och gick en 7 kilometare... kom hem å käka frulle.. fika lite med bådas päron och därefter åkte vi och spelade en timmes intensiv badminton ( vi han gorma lite på varandra emellan åxå, om diverse hushållsarbete)...
Jag var helt slut när vi kom hem igen, kände mig som ett barn som lekt hela dagen och somnar sött på kvällen..

Missy T kom över lagom till Mello, men jag måste erkänna att vi inte såg så mycket av mellon, det var mycket mysigare att sitta och snacka lite skit och det behövs verkligen ibland. D bästa med Missy T är att hon är family... så det är en speciell känsla, nästan som att prata med den systern som man aldrig fick! Love you T! ♥

I dag ska vi försöka masa oss iväg till simhallen för några längder... vi får se hur det går.. min man är bakis och då kan allt eller inget hända. Efter det bär det av mot visning... vi har tänkt om helt och ändrat bana. Det finns nämligen helt nybyggda toksnygga radhus i grannkommunen som vi kikat lite på... en mille billigare än i denna kommun och vi har kommit på att det vore så skönt att flytta in i nybyggt och slippa alla huvudverk. Dessutom är det ett stenkast från bussen
(20 minuter till City, 10 till Tyresö).. 500m från ett superfint bad och hela området är nybyggt så man kommer ju att lära känna en massa människor från scratch! Vi får se om det faller oss i smaken eller inte men det vore ju skönt.

I kväll blir det i alla fall middag på min favvo Mississippi inn på söder, och därefter Galapremiär... så en aktiv söndag väntar... men nu ska jag käka frulle! God morgon på er och ha en skön söndag!


Detox - dag 12 och även Fredag!


Fredag i dag och jag känner mig lite trött och hängig... vet inte riktigt vad som hände men luften gick ur mig i dag. I går orkade jag bara halva pilatespasset och jag avbokade passet som jag skulle gå på i dag... bäst att lyssna på kroppen och ta lite vila åxå, inte bara köra järnet..
I helgen tänker jag lägga till ägg och fisk i min kost... jag behöver proteinerna känner jag.... min mage börjar strejka lite.... för mycket grönt. För övrigt kommer jag även att lägga till en kopp kaffe lite då och då, speciellt på helgen, annars älskar jag mina teer så dom kommer jag definitivt att fortsätta med....
Jag ska i dag hem och skissa på min nya kostplan som jag sen ska följa strikt fram till Valborg har jag bestämt... Det blir inte så stor skillnad från vad jag äter i dag men inte lika strikt och proteinfattigt.

Helg är det ju snart och som sagt så ser jag fram emot denna...
I dag hem till bror & Co, I morgon ska jag och Tessan mysa till Mello och på söndag firar jag och min darling 4 år som förlovade ( jag kommer aldrig att bli gift) då ska han bjuda mig på middag och därefter tar jag med honom på Galapremiär... vi har även sagt att vi ska försöka ta oss till simhallen och dra av nån kilometer...

Dagens köp

Från H&M såklart.... en blivande vår-favorit ♥

Taco dinner

Bestående av soyaproteriner, grönsaker och soygurt guacamole... allt ekologiskt, bättre än orginalet! Dock åt jag nog lite för mycket för mitt eget bästa, men det är svårt att inte göra det när det är Tacos i närheten...

Te skola: Nya trendteerna

Eftersom te har blivit mitt största nöje under detoxen så kommer här en liten te skola med trendteer...


Yerba Mate - gör dig pigg

Argentinas "gröna guld" dricks som kaffe i Latinamerika. Yerba mate är ett örtte proppfyllt med naturens stimulerande ämnen koffein, teobromin och teofyllin som verkar uppiggande vid fysisk och mental trötthet - rena energidrycken.

Bonuseffekt: fettförbränningen ökar.


Vitt - trendigt & nyttigt

Det exklusiva vita teet med den silkeslena smaken är hetast på tehyllan! Bladen skördas en kort tid på våren och behandlas minimalt. Det gör att de behåller ännu mer av de välgörande antioxidanterna och näringsämnena än grönt te - och innehåller mindre koffein. De allra finaste

sorterna består enbart av vitfjuniga knoppar.


Blommande - fö r alla sinnen

Gott för kroppen - vackert för själen. De små handknutna tebollarna slår ut i kokhett vatten och vecklas ut i en bedårande blomma - mitt framför dina ögon. Bollarna är ofta knutna av jasminte och smaksatta med milda blomster. En ljuvlig present.


Grönt - BRA FÖR HUDEN

Det gröna teet är känt världen över för sina hälsosamma effekter. Bladen är boostade med flour för friska tänder och kraftfulla antioxidanter

som skyddar hjärtat och minskar risken för cancer. Ett par koppar om dagen gör dig dessutom vacker. Hälsodrycken stärker nämligen hyn och suddar ut ålderstecken.


Pu-erh - rena medicinen

Hos oss är pu-erh mest känt som bantnings-te, i Kina är det en hel egen tekultur. Det mytomspunna pu-erh lagras som fina årgångsviner och används traditionellt som medicin-te för att hjälpa matsmältningen, sänka kolesterolet, stärka immunförsvaret och motverka baksmälla.


Rooibos - Lindrar stress

Sydafrikas uppfriskande rooibos är en naturlig källa till flera essentiella mineraler och antioxidanter och sägs lindra stress, allergier, astma,

eksem och kolik. Det röda örtteet är helt koffeinfritt så det är bara att njuta en kopp på kvällen och somna sött ändå!


Från ett löpband nära dig...


Tanten på bandet bredvid sprang så lungorna höll på att komma upp ur halsen och svettades som en gris... Vilken duktigt dam tänkte jag, och gick in i bastun efter min löprunda. Tanten ( eller snarare kvinnan runt 40) kommer in i bastun inte långt efter mig och sätter sig ner... men inte så länge att hon börjar svettas, ne utan tillräckligt länge för att torka... alltså för att svetten ska torka... efter ca 30 sek i bastun går hon ut och till min förvåning hoppar hon inte in i duschen utan går och klär på sig sin kostym och sminkar sig, som om det vore det mest naturliga i välden att låta svetten torka in i stället för att tvätta sig... Sen piper hon glatt iväg till jobbet och lämnar mig med hakan i backen...
Tur att vi inte jobbar på samma jobb!!

Detox - dag11




Plötsligt händer det.... Första kommentaren från en kollega... den värmde djupt in i själen =)
Den löd: "Har inte du gått ner i vikt?" 
Tja lite kanske... såg du det?, svarar jag ( inobords: Tjohoooooooooooo I'm a superstar )

I dag blir en bra dag bestämmer jag... Jag ska le hela dagen! Det blir ett löp och bastupass på gymmet på lunchen och i kväll ska jag och min darls göra tacos... Själv äter jag färs gjord på sojaprotein... smaskens, det är faktsikt riktigt gott och nära köttfärs samtidigt som det är ekologiskt... Man kan ju faktiskt äta det mesta fast man håller igen eller detoxar eller vad man nu än får för sig att göra, det gäller bara att hitta shyssta alternativ, vilket det finns massor av.

Ser fram emot helgen gör jag åxå... I morgon fyller min käre bror år och jag ser fram emot en myskväll med familjen.

På lördag är det Mello som gäller.. skulle egentligen på fest med Danne, han bad mig följa med... I går kom han till mig och sa: "Älskling, du behöver inte följa med om du inte vill", med valpögon..
Varför undrar jag?
"Helena ska inte heller följa med"
Ok, svarar jag, men om du vill så följer jag med, vi har ju bestämt det.... säger jag!
Svaret: " Jo, XXX har hoppat av som ordförande i vår fiskeklubb och nu måste vi bestämma vem som ska ta över och hur vi ska göra med allt och så, och eftersom alla kommer vara på festen tänkte vi passa på att köra en fiskestämma då...."
Ehhhh... tack men nej tack, jag stannar hemma och myser till Mello, hahahaha
Ingen är gladare än jag!

Sahara Hotnights!


Jag blir så himla gald av Sahara Hotnights... älskar nya videon och längtar till 1 April då dom spelar på Södra Teatern... Jag är bänkad!

Pilates stund har guld i mun!


Då var kvällens pass avklarat och det är så skönt. Det bästa är att man faktiskt bara behöver 20 minuter, det kan väl vem som hellst avvara? Hur seg man än är innan så känner man sig som en drottning efter kan jag lova!

I kväll är var jag hemma sent. Avnjöt en mysig middag med Sillen på "Hörnet" så vi fick lite kvalitetstid tillsammans, vilket är en sällsynt och eftertraktad råvara =)
Tjejsnack och en god grek-sallad... kan det bli bättre!

Nu är jag så redo för sängen men först en varm duch och en kopp örtte....  (Är ju så äckligt nyttig så jag nästan spyr på mig själv, men haha, jag har visat prov på karaktär och det ger mig morot nog att fortsätta ännu hårdare..så det så!)

Detox - dag 10

Fy faan för snö säger jag! Kan den inte försvinna snart? Ju mer man önskar att det ska bli vår ju mer snöar det ta mig fan! Nu får det väl ändå räcka, eller vad säger ni?
I dag är i alla fall en sån dag där jag har tusen bollar i luften.. Sprungit på produktionsmöte på förmiddagen haft lunchmöte med gamla kollegor, tusen småsaker att fixa på kontoret.... men I like it... A LOT! Finns inget jag hatar mer än att inte ha fullt upp.... jag dör innombords om jag måste sitta på rumpan och göra jack shit dagarna i ända!!
Till lunch blev det i alla fall det enda vegetariska som bjöds på restaurangen... Fyllda paprikor med bönor och svamp och till det nakenhavre...  Efter det en god kopp organiskt grönt te. (Gud vad jag måste vinna miljöpoäng nu för tiden..) Jag kan säga att jag ätit roligare saker i mitt liv men det dög... Det blev mer av paprikan och mindre av nakenhavren! Tur att jag tog med mig en avocado till mellis.... I dag blev det lite raks promenad på stan, inget gym, men pilateslektionerna pågår hemma, och appropå det så har jag en sjukt rolig historia om pilates, men den håller jag till godo så länge.....


Efterrätt...


Nu har jag käkat middag, Kokosdoftande Thaigryta med kikärtor.... Pilatespasset är avklarat och jag ska unna mig efterrätt, så det så... Lätt, gott och nyttigt:

Stekta äpplen:

Skalade och urkärnade äpplen (Ca ett per portion) Mindre bitar = mer smak!
Lite rapsolja (smör egentligen men det går ju inte)
Lite honung efter smak
Några matskedar havregryn
Kanel efter sman

Stek äpplen tills de fått lite färg, häll sedan ner havre, honung och kanel och låt steka några minuter till på låg värme...
Voala!!!
En underbart god efterrätt!

Detox - dag 9

Fy fan för vädret igen..... Har precis traskat över hela Östermalm i snöstorm och jag kan lova att det inte är så trevligt!!! Lunchen däremot var suverän... Jag bara älskar att kliva innanför dörrarna till dietshop. Det är som att en helt ny väld öppnar sig... dofter och smaker. För mig blev det en supergod qinoa/linsröra med chillichampinjoner och syrade grönsaker... riktigt gott. Efter det shoppade jag och J loss lite... Det blev hasselnötter och torkade tranbär i lösvikt, rostad ekologisk kokos, kanel&ingefärs te och organiska sötpotatis&bovetenudlar (i världens finaste förpackning må jag tillägga)


En såndär morgon....


Vissa dagar alltså.... Bara för att jag väljer att sätta på mig converse skorna och låtsas att det är vår kliver jag ut i stans jobbigaste snöoväder och blir genast genomblöt... smiket rinner och bussen är ca 20 minuter sen. När den väl kommer är den proppfull men som tur är hittar jag en plats nästan längst bak. Snarare otur än tur, tanten brevid mig väger närmare 150 pannor och har brett ut sig med sin tidning och visar ingen som hellst hänsyn till att en till ska få plats brevid henne, att hon sen får en och en halv stol och jag bara yttersta kanten på en halv bekommer henne inte alls. Bakom mig sitter en annan kärring med hunden i knät (som flåsar mig i örat med sin äckliga lilla hund-morning-breath), och äter sin macka samtidigt som hon bläddrar i morgontidningen, inklämd bland tre andra som samsas om raden längst bak... Tjocktanten brevid hostar och harklar sig rakt ut hela resan ( som förövrigt tar 1 timme och 10 minuter, i stället för de vanliga 25-30minuerna... (för Hallå!!!!! Det snöar ju!!!!! I Sverige!!!!!) och jag känner hur paniken stiger... Har på senare dar fått sån otrolig bacillskräck så jag satt för en stund och önskade att jag var Michael Jackson så att jag befogat kunde bära mask!
Tyvärr tog inte morgonens otrevligheter slut där men jag måste för att kunna gå vidare med mitt liv glömma och begrava det som varit!

I dag ska jag i alla fall luncha med min granne J, vi ska gå långprommis (!!!) till östermalm och dinera på dietshop, och sedan ska vi frossa lite i shoppen... blir väl lite nötter och nyttigheter.. I dag var jag även smart nog att ta med mig lite mellis hemifrån, en morot och tio oliver =)... Brukar alltid ta en frukt men jag blir bara mer hungrig, dessutom har jag märkt att min mage inte fixar päron så bra... ( man lär sig en hel del på köpet), det kan bero på alla fibrer som päronet innehåller.
Kroppen är rätt mör från igår, men jag mår kanon... kampen fortsätter...
Ha en bra dag mina vänner!


Jag & Mari Winsor

Hur ser din kväll ut? Detta är min:


Ett skittufft pilatespass framför tv.. det är min nya kvällskompis. Å det svider i magmusklerna nu kan jag säga..... men det var det värt... Beach 2009 here I come..=)

eftersvettas...


Back from the gym... rygg och terränglöpning blev det.... så skönt när man är klar och toksvettig, och sådär skönt trött i kroppen... underbar känsla... I dag blev det bastun en stund åxå och det var himla skönt.

Nu kan jag bara tänka på en sak... nämligen tjejkväll... Det är dax snart....
Mary, du skaffar barnvakt, Sköna Helena likaså.... Malin du hakar på, Sillen och Tess är givna, Tiiinööör kan du pallra dig hit... Har jag glömt nån given så förlåt, alla är välkomna!


Detox - Dag 8

Tjudiluuu! I dag är jag riktigt nöjd och stolt över mig själv, första detoxveckan avklarad, inte en kaffekopp, sockerbit, eller nikotinintag på en vecka! Vågen visar minus 2kg och det mina vänner är två hela mjölkpaket... kan ni tänka er, två mjölkpaket på en vecka är inte illa pinkat.... och det slutar inte där... jag luktar gott, känner mig piggare, sover som en stock på nätterna och hyn börjar glänsa.... mu fortsätter kampen en vecka till sedan börjar jag lägga till lite fisk och ägg ( saknar ägg som tusan).

Helgen har varit lugn, skulle gått på bio igår men hamnade i soffan i stället. har nämligen fastnat för serien Californication... hade hört så mycket bra om den av massor med folk så vi skaffade sesong 1 och blev sittandes framför tv'n i flera timmar... skrattade rätt mycket vilket magmusklerna tackade för... Riktigt kul serie.


Annars var vi även på två husvisningar varav det ena huset var riktigt nice... men vad är det för fel på alla mäklare och deras lockpriser. Dom sätter ju ut kåkarna för minst en halv mille under vad de egentligen borde börja på... det leder till att det kommer ungefär 100 familjer på visningarna och alla tror att de har en chans att vinna en budgivning, alla budar hej villt och det slutar med pannkaka.... Jag undrar hur denna husjakt ska sluta egentligen...jag tycker att det börjar lukta radhus i ett par år innan man har råd med "the real thing". Men men vad är en bal på slottet......

Detox - dag 6

Riktigt skön start på dagen....
Somnade ganska tidigt igår, var knapppt så jag höll mig vaken för att se utröstningen av Let's dance... Vaknade självklart ganska tidigt åxå och gick in i datarummet och bänkade mig för att inte väcka D, men han vaknade kort efter mig ändå... Visade sig att han inte lyckades hålla sig vaken mycket längre än mig igår heller.... Jag lyckades i alla fall övertala D att ta ett äpple och en kopp örtte och sen gå ut och gå med mig....8km blev det och trots det trista vädret så var det ganska mysigt. Vi lyckades konstatera att det var första gången D var ute och gick på morgonen och han höll med om att det var sjukt skönt!
På vägen hem stannade vi till i matbutiken och handlade lite lyxfrulle.... D köpte avocado, rökt skinka och varma frallor, själv hittade jag en ny favorit från Renée Voltaire.... och det var hur gott som hellst... bovete & crunch... en sorts müsli som jag käka med havremjölk.... yum yum.... jag ska börja investera i mer Renée Voltaire produkter, för trots att dom är tokdyra så tror jag de är riktigt bra... Blir nog lite shopping på hemsidan i dag.



I eftermiddag ska jag skjutsa D på förfest redan kl 16.00.. Han ska möta upp grabbarna och ladda inför Metallica konsert i kväll och jag måste erkänna att jag gärna åxå hade gått, men jag får nöja mig med Mello och att grannfrugan med dotter kommer över och håller mig sällskap tillsammans med glass och bär (självklart skippar jag glassen)...

Nu väntar i alla fall ett varmt och skönt bad, vilket min kropp behöver efter långpromenaden!!
Ha en skön dag mina vänner!


 


Detox- dag 5

Tjolahopp tjolahej...! Humöret är på topp! Igår hade vi fiinmiddag och det var supertrevligt... jag och Europachefen är numera hooomies haha!
Det gick jättebra att be om att få specialmat (detox) och det var hur gott som hellst. En sak jag stör mig sjukt mycket på dock är att folk ser mig som ett freak för att jag försöker vara nyttig och rena min kropp. Jag blir konstant ifrågesat av både kollegor och andra som basically tycker att jag är dum i huvudet. Men vem är det som är dum i huvudet egentligen?!?!?!!!
Varför är jag konstig som väljer att äta natruligt i två veckor? Folk fnissar och tittar på varandra och säger att jag inte är klok, och vad är det för påhitt... Själv tror jag att det är avundsjukan som talar, egentligen skulle de själva vilja ha karaktären till att göra något sådant men vet själva med sig att de aldrig skulle palla trycket så då måste dom trycka ner mig i stället för att få sigsjälva att må bra, men jag tänker inte ge mig jag tänker stå på mig! Det jag framför allt inte tänker göra är att ursäkta mig och förklara mig för folk!! Jag vinner i längden!

 

Sönderkokt oxkind vs. Bondsallad på¨saffransrisotto-bädd? Hmmm jag skulle ta salladen alla dagar i veckan!!
(Bilder från gårdagens middag)

åh vår...


Sitter och lyssnar på min Colbie skiva och detta är vår/sommar för mig, och jag längtar så jag spricker. Ni som inte upptäckt denna underbara stämma än.... GÖR DET! Hon är som bommull för öronen.
I dag har ju solen till och med tittat fram och smält bort lite av den snöstorm som verkar ha härjat under natten... nu är det nog inte långt kvar. Är det inte i April som man brukar kasta av sig jackan så fort man ser en skymt av solen?
Nu mina vänner bär det av mot gymet i väntan på fina middagen med Top dogs som precis kom innanför dörrarna... Berättade jag att det skall serveras Oxkind (!!!!) på kvällens tillställning... Och åter igen är jag överlycklig för att jag detoxar...

Detox - dag 4

Utvilad som jag vet inte vad. Alltså jag sover som en stock och jag vaknar inte en enda gång under natten, vilket i princip aldrig har hänt tidigare. Så fort jag lägger huvudet på kudden så snoozar jag in, hur skönt som hellst.... I morse var jag hos doktorn, allt såg bra ut, som vanligt, men hon var stöttande och lyssnade på mig och tyckte att jag kunde höra av mig precis när jag ville och komma till henne och det var inget konstigt med att man var orolig och nojjig. I bland är ett par öron och lite stöd det enda man behöver för att lugna ner sig. Hon kändes bra hon....

Jag fick lite brottom i morse så det blev ingen ordentlig frukost, det blev en avocado och ett glas frukt och grönsaksjuice... kanske inte den bästa frukosten men men... till luch får det bli den vanliga fetasalladen på jobbet, har inte orkat ta med mig matlåda, vilket är synd för jag har ju en massa goda grönsaksbiffar i kylen...

I kväll ska vi som sagt på finmiddag med jobbet och jag har förbokat vegitarisk mat utan mjölkprodukter så jag hoppas att jag får nåt som går i linje med min detox. Det känns rikgtigt bra nu, men en sak som är ganska konstig är att jag i stället har gått upp ett halvt kilo på vågen... och jag vet att man inte ska väga sig och att det är på tok för tidigt och allt men det är väl ändå lite konstigt... fast jag känner mig iofs lite slankare så det kanske är all vätska jag har i mig eller nåt.... Jag ska kämpa in i det sista i alla fall!
Nu ska jag gå och äta min smarriga lunch och läsa bok till!

Ha en bra dag mina vänner!

Dagens önskeklick!

HM spring 2009

Dessa önskar jag att klicka hem från H&M's vårnyheter, massor med finisar jag vill äga! =)

Detox - dag3

Jo men visst det går som smort serni..... Känner mig lugn och utvilad, fick en bra natts sömn igår och mår relativt bra. Händer inte allt för mycket i mitt lilla liv just nu så jag har inte så mycket att rapportera om. Det blev en lätt lunch på kalori, bestående av qinoua, bönblandning och sallad, inte alls spännande, men i kväll ska jag hem till mami och papi och har blivit lovad en mumsig fårostsallad "shopska" som jag inte tackar nej till. Darlingen min får äta min favoritmat "Sarma" men inte jag inte....
I morgon ska vi på finmiddag med jobbet... The big bosses kommer hit från US of A och det ska bjudas på Oxkinder ( tackar gud för att jag bestämde mig att köra detox denna vecka)


Middag + Bokstund = skön kväll!


Vad gillar ni min härliga middag? Fick till och med D att gå med på att käka råkost och frukt till middag, och vet ni vad ... Han gillade det! (PS. min grönsaksdipp är gjord på soygurt, inte mjölkprodukter)

Åkte en sväng ner till centrum för att hämta ett paket på posten, böcker som jag beställt på nätet från bokrean och jag har suttit försjunken i en utav dem hela kvällen.. Den handlar om Detox och är skriven av mannen (Dr Joshi) som hjälpt både Gwyneth Palthrow och Princessan Diana med sin kost och hälsa. EN grym bok som alla borde läsa, oavsett om man är gammal eller ung eller smal eller tjock. Det är som en aha upplevelse, och jag som brukar ha sjukt svårt för att hålla koncentrationen i faktaböcker fastnade totalt. Han förklarar på ett så bra och enkelt sätt, kombinerat med hårda sanningar... Lite som "Den nakna Kocken" fast inte lika detaljrikt.
Det som skiljer sig denna Detox från den som jag kör (Ulrika Davidssons på dietshop) är att här är det lite mer individuellt anpassad samt att man får äta fisk, vilket inte jag gör, men inte så mycket fruk (vilket jag frossar i). Frukten jäser nämligen i kroppen och bildar syra som jag förstår det... dessutom gör frukten att levern hellre tar fruktsocker till förbränning i stället för fettceller... På riktigt så tycker jag att alla borde ta sig en detoxkur en eller ett par ggr om året, för det är nog den bästa investeringen man kan göra i sin kropp... rena den från alla kemikalier och tillsatser och låta den vila från alla kamper om att bryta ner sådant som inte är naturligt.
Jag önskar att jag hade pluggat till dietist.... jag är sjukt intresserad och fashinerad av kost och kosthållning.. i ett annat liv kanske, är inte så sugen på att plugga tre år till och pendla till Uppsala... jo om jag vinner på lotto och inte behöver ta studielån =P



mina bokreafynd!

Freakshow a la anka!


Duckface 1 & Duckface 2
aka.
Dum & Dummare
aka.
Den läspande duon
Undrar vad som händer om man sticker en nål i deras läppar, tror ni det kommer pruttljud då...?

Förtydligande...

Insåg ganska snabbt att mitt förra innlägg var den sjukaste blandningen av ytlighet och allvar... Det finns (som hos alla andra) saker jag inte kan skriva om på bloggen, saker som speglar mitt liv ganska bra och som dom senaste månaderna har präglat mitt liv,  som jag mår dåligt av och som får mig att ligga sömnlös på nätterna, bland annat mitt magont, jag oroar mig konstant och undrar hur det ska gå. Jag oroar mig mest över att alla läkare jag varit hos bara avfärdar mig med ett : "allt ser bra ut" och jag är rädd för att dom inte ser vad som egentligen kanske finns där. Jag tänker på det hela tiden och när jag får ont igen, fast jag inte borde ha det, så tar det upp hela min hjärna och vakna tid... men som sagt så finns det saker jag inte kan skriva om i dagsläget, en vacker dag kanske jag kan öppna mitt hjärta men inte nu, när jag lever mitt uppe i det. Däför blir det i bland (läs oftast) ytliga inlägg som: Vill ha; måste ha; superfiiiiint osv.... men hur ska man annars komma på bättre tankar när man egentligen bara vill lägga sig ner och gråta?

Mätt och belåten

Har precis ätit min lunch, samma som igår och lika smaskigt idag. Gick även en promenad runt kvarteret, kungsgatan ner runt upp på Hamngatan och tillbaks till Sveavägen. Nu sitter man här framför datorn igen. Jag har sjukt ont i magen i dag igen, så som jag hade för några veckor sedan... jag är så less på att inte må bra och jag önskar att någon kunde ta det på allvar. På torsdag har jag i alla fall tid hos en ny läkare och jag hoppas att hon kan hjälpa mig med mina besvär... detta är olidligt, speciellt när ingen kan säga vad som är fel... nåt fel är det ju, annars har man väl inte så ont så man måste vika sig dubbel heller...Det går ju inte att jobba normalt heller, jag kan ju inte koncentrera mig när jag får ont.... aja, det löser sig förr eller senare...
Tillbaks till ytligheterna.... har hittat ett armband som jag är tokkär i, superfint och med rosett så klart...

i ♥ bows

Har jag någonsin förklarat min kärlek för rosetter, jag tror det men jag gör det igen... Denna ska jag klicka hem pronto.


Detox - dag 2

Är hur trött som hellst, vill sova bort hela dagen och kommer knappt upp på morgonen. Men det står ju iofs över allt att man ska sova mycket under detoxen och att man är trött de första dagarna för att sen bli hur pigg, snygg och fräch som hellst... Vi hoppas på det. Känns bra i alla fall.. I morse blev det havregrynsgröt med soya mjölk och ett glas greapefrukt juice... smaskens.. Till middag igår blev det morotsbiffarna med spenatsås och grönsallad, hur gott som hellst.... såhär kan jag leva, inga problem.... Nu ska jag ta mig en kopp örtte....

underbara bakverk


Vad gillar ni dessa godingar då... Har hon tappat förståndet tänker ni nu, hon skulle ju detoxa och inte dreggla efter en massa bakelser, med där har ni fel... det är nämligen handukar... är dom inte helt underbara och bären uppepå är kylskåpsmagneter.... Här kan ni hitta dom!

Detox - dag 1

Härlig dag, jag har sett fram emot att få rena kroppen lite... Dagen börjades med en sojaproteindrink med bär och den obligatoriska koppen med hett vatten och en halv pressad citron. Jag är ganska trött i dag men ändå pigg om ni förstår vad jag menar.... tröttheten har nog att göra med att mitt hjärta kom hem vid halv tolv och att vi inte somnade förrän minst en timme senare.
Nu har jag precis avnjutit en förbaskad god lunch.. Fetaostsallad med avocado, valnötter, solrosfrön och hallonbalsamico  yum yum, läste lite bok och drack juice till...
Nu avnjuts en kopp örtte (pepparmynta för matsmältningen) framför datorn och i feel good.... (fråga mig ii morgon hur jag mår när jag inte fått i mig socker och nikko på över 48 timmar!!!)

Underbara helg

Har haft en underbar helg och vill inte att den ska ta slut...
I fredags åkte jag till Huddinge där en myskväll väntade med barnen, vi lekte en massa och mös. Väcktes kl 06,00 på morgonen ganska trött men glad och vi sminkade små princessor och lekte med lera.

  

Sedan åkte jag hemmåt och frös häcken av mig, hade tappat mina vantar och fick vänta på bussen ganska länge men vad gör man. När jag kom hem så blev jag ganska snabbt hämtad av Miss T, vi plocka upp Sillen och åkte till Farsta Centrum för lite shopping och lunch.
På kvällen kom Sillen hem till mig och vi käka middag, drack vin och kollade på Mello, därefter Legally Blonde. En riktigt lugn skön och välbehövd kväll.
I morse vaknade jag och blev hämtad av Pappa... vi åkte och storhandla inför min detox som börjar i morgon.... min kyl är nu fullproppad med nyttigheter.


Hann knappt innanför dörren förrän svärmor ringde och ville gå promenad.... med tanke på det helt underbara vädret tackade jag ja!
Vi gick en runda på hela 11 kilometer och gjorde ett pitstop i Alby Bondgård där vi klev in i ett varmt och mysigt café, käkade sjukt goda mackor gjorda på gårdens egna råvaror och drack två koppar kaffe, sen bar det av hemmåt.
Nu har jag stått i tre timmar och gjort kikärtsbiffar, morotsbiffar och selleribiffar inför den kommande veckan.
I morgon börjar jag som sagt min detox kur, vilket innebär, inget kött, inget socker, inga sädesslag, inget kaffe och inga halvfabrikat... Känner mig riktigt laddad och vet att jag kommer må så himla bra. Sist tappade jag nästan 6 kilo på två veckor. Eftersom jag älskar allt som har med grönsaker och frukt att göra så blir det inte så svårt, det jobbiga lär nog bli sockret ... som sagt torsk på smågodis...
Nu tänkte jag ta mig ett långt bad, läsa lite bok och vänta på att min efterlängtade älskling kommer hem från sin fiskerunda i Vänen ( eller heter det Värnen?? )
Skön söndag på er mina vänner!

RSS 2.0