Jul i vårt hus..

Så här ser advents och julpynt ut i vårt hus:

Helgen har varit supermysig. Massor av glögg och lussebullar, blandat med hemmamys, pynt och fix och så avslutade vi helgen med hela familjen på Julmarknad i Tyresö slott. Hur underbart som hellst. Brända mandlar och varm glögg i den bitande kylan.. mums...
Danne har fått dille på ögonlösa tomtar så två stycken fick följa med hem från julmarknaden (bla herr svartmössa här ovan). De var hans gamla mat-tant som gjort dem....
Själv har jag bara dille på adventsfika.. yum yum!


Mama-shopping och sjukskrivning

Hej Bloggurt!
(eeeh va?!!?) aja, lite smått irriterad har jag irrat omkring på Stockholms snöiga gator och inhandlat födelsedagspresenter till både små och stora tjejor som snart fyller år och lite till mig såklart! Varför irriterad? Jo men jag har blivit sjukskriven TILL 9:E JANUARI!!!!!!!!!! Hallå det är liksom en halv livstid. Jag ville liksom inte vara sjukskriven alls... Jag tycker jag mår bra, läkaren tycker att jag ska vara sängliggande, inga promenader och inget pyssel i hemmet... och ABSOLUT inte gå till jobbet, i fall att liksom. Jag är inte den som skulle äventyra min bebis hälsa men jag försökte förklara att jag mår bättre när jag får promenera och röra på mig, men icke......  Ni kanske tycker jag låter heeelt dum i huve som inte bara tackar och tar emot, men jag gillar mitt jobb och jag är behövd på mitt jobb och ... aaa vad ska jag säga.... jag vill jobba! Punkt!

Något lite roligare då... jag har köpt skinnbrallor, haha mama-skinnbrallor, skitcoola..... eller snarare mama-fejk-skinn-tights-brallor. Störtskönt! Trendigaste tjockisen i stan! Visar när dom sitter på.... annars blev det lite ponyhästar, make, cremé och gravvis-t-shirts!



Oj vad jag ser superduper trött och blek ut... men det tar lite på krafterna och pulsa runt i snön och slåss med folk i kollektivtrafiken......


Asså aptiten!!

Hittils har jag bara gått upp 3 kg totalt...MEN... nu kommer aptiten tillbaks, herre gud vad jag moffat i mig senaste veckan, ta i dag tex....Varma mackor och te till frulle och lussebullar OCH prinsesstårta till lunch.... WTF... men vaddå, coop i centrum sålde tårtor för 20 kr, kunde inte låta bli.... lär nog rulla fram om några veckor om ja fortsätter med min nyfunna aptit... ( tur att jag fortfarande kräks med jämna mellanrum)..... nu ska jag mumsa vidare...

Jodhpurs

I morgon ska jag och bejbi ta en roadtrip till Upplands-Väsby och gå på hästbutik. Varför i helskotta då undrar ni kanske? Jo men det är så att jag har varit på jakt efter det perfekta paret mörkbruna boots och hittat några favoriter, men för 1500 pix känner jag att jag måste sätta lite hejd på mig själv. Jag ska trots allt öva på att klara mig på min mammapeng så småningom så jag måste börja tänka lite smått redan nu.
Efter några timmars googlande så har jag hittat Jodhpurs som är näst intill perfekta, på bild i alla fall och trot eller ej så är det ridskor som finns i alla hästbutiker... och de ligger på under halva priset i jämförelse med vanliga skobutiker, hur great som hellst, hey!
I en vanlig skobutik hittade jag tom äkta Jodhpurs för ca 1200 kr medan de i hästbutiken kostar runt 5-600kr. Bargain!

Nu ska jag bara besämma mig för vilka jag hellst vill ha, här kommer några exempel:


Lumberjack-mage:


Jag har fått en jädrans massa förverkar och har blivit beordrad att vara lugn i helgen, vila mycket och inte springa runt en massa som jag brukar göra. Det har min kloka barnmorska Toula fått mig till... ganska skönt faktiskt. Jag sov till klockan nio i dag, låg och drog mig till tio, gjorde varma mackor och käka frukost i sängen och sedan somnade jag om och gick precis upp... klockan mitt på dan!
Skulle dock få damp om jag fortsatte i denna stil.

Snart kommer Sillen och fikar, vi har inte setts på evigheter, hon kommer dricka kaffe och jag te, intressant va!
Puss å kram, ses på stan!


Äntligen hemma

Eftersom jag åter igen lyckades radera ett helt inlägg så låter jag bilderna tala för min nyss genomförda babymoon-resa:


Och så mitt grymma inköp ( se ovan ) ett par DKNY solisar som jag fick för halva priset... så nöjd! My precious....


Morgonstund... 29 grader, klarblå himmel....

100media_imag016 (MMS)

Morgonstund... 29 grader, klarblå himmel... väntar på bejbi som är på muggen sen blir det stranden. Löv!


Teneriffamage...

100media_imag016 (MMS)

Teneriffamage...


Utsikt...

100media_imag016 (MMS)

Utsikt...


Första dagen på ön... letade efter strande...

Första dagen på ön... letade efter stranden... gick vilse, kom hem en timme senare svettig som få... D vaknar och visar mig kartan... jag har gått åt fel håll....... pucko!


Vadet....

Jo i somras så påbörjade jag och mitt hjärta en total renovering av vårt badrum, även fast jag kanske kände att vi inte riktigt har råd.... Det är nämligen så att vi de senaste åren har ingått en pakt om att aldrig ta lån för att renovera/köpa något som vi vill ha, utan vi har spart och spart och när vi nått målet har belöningen varit att köpa/göra det vi vill! Nu hade vi i alla fall spart ihop en sisådär 60 papp för badrum ( i och med att D är hantverkare så är det mycket tjänster och gentjänster, annars hade vi ju aldrig haft råd) och med nästkommande månads sparkassa tyckte D att vi definitivt kunde börja renoveringen för pengamässigt var vi ju hemma.... Hey, det är han som är hantverkarn och har koll, inte jag, men jag tyckte det kändes sådär..... jag vet ju att badrumsrenoveringar kostar skjortan! Anyways så sa han att vi skulle hamna under 75 tusen.... jag var skeptisk... mycket.... det slutade med att vi slog vad... Jag skulle få en äkta Louis Vuitton om jag vann och han.... ja det är en annan historia, men sagt och gjort... självklart hamnade vi dryga 20 tusen över budget ( pengar som nu D's sparkassa ligger ute med) och inte nog med att D förlorade vadet och fick betala dyrt för ett badrum, så är han ju nu skyldig mig en LV of choise... Eftersom jag är en så snäll flickvän så tar jag inte ut svängarna för mycket utan vill bara ha en "Neverfull" vilket är en av de mindre dyra varianterna... men ack så underbar.
Nu har det ju gått ett tag och jag har inte sett skymten av min väska, så jag tog tag i saken och mailade Fritidsresor för att ta reda på vart man kan köpa LV på Tenerife.... Så nu ska vi hyra bil en dag och ta en tripp till norra ön och hufudstaden för lite shopping på vår härliga semester.... bra deal va!

Min inom snar framtid?!
PS. det blir jag och alla bloggmorsor som har den snyggaste skötväskan på vagnen ;)


Update!

Ush har varit så sjuk, och är fortfarande... I fredags, efter att ha legat hemma i fyra dagar så fick jag nog och åkte in till doktorn. Hade jordens bihåleinflamation och fick penicillin. Nu efter sju dagars knaprande är jag fortfarande inte bra, var på Huddinge sjukhus i morse och fick avsvällande meducin åxå... hoppas att det ska hjälpa. Vill verkligen inte flyga när bihålerna värker utav bara fanskapet! Näsan är täppt och det gör ont ända upp i öronen... Har även köpt lite Vicks nu som jag ska hem och inhalera. Tråkigt nog har även älsklingen blivit förkyld nu och jag bara hoppas att han ska palla med flygningen som han redan är så stressad över. By the way ska vi flyga till Teneriffa på söndag. Vi ska på Babymoon... mysa i solskenet tillsamman, bara min bejbi och jag ( och en till liten bejbi så klart).
Det blir dock lite stress i helgen, för på lördag ska vi till Värmland över dagen då D's morfar fyller 80 och ska ha kalas. Vi flyger iofs inte förrän kl 6 på kvällen på söndagen så vi kan packa då!

I morgon däremot är det halvdag och efter att jag jobbat klart ska jag bara hem och mysa i soffan och invänta idol.... hellst inte göra något annat!

I går hade jag planerat en middag på stan med fin fina Sara, men när vi väl sågs så orkade ingen av oss egentligen äta mat. Jag sliten som få och hon med nyss botad öroninflammation, det blev fika med Te och Hallonmuffins på Götgatsbacken i stället.  Och så lite bikiniprovning på det ( se nedan, haha). Nästa gång vi ses blir det i alla fall full on middag på Helenes krog... vårt favvo ställe!


I dag ska jag hem och prova kläder... har ju liksom inga sommarkläder som passar tror jag, fast jag kanske inte behöver har med mig så mycket heller. Har testat mina slitna jeansshorts och med en gummisnodd i knäppningen så funkar de fin-fint... lite linnen på det och nån klänning så borde man ju klara sig. Ett par jeans och nån kofta åxå.... å sköööna skor. Ska ju liksom inte ut och svira och dricka sangria hela nätterna.... nej, snarare ligga i nån skön bädd, läsa massor med pocket, äta god mat och gå långa promenader..... Men oooooo nu kom jag på om ett litet vad som jag vunnit åxå....självklart ska jag ju genomföra det åxå.... åtekommer om det senare...
Nu lite jobb och en kopp grönt te!



Tenerife


Prövar bikini inför Teneriffa, men orkar i...

100media_imag016 (MMS)

Prövar bikini inför Teneriffa, men orkar inte klä av mig...... känner mig som stålmannen... ha ha


RSS 2.0