Statusuppdatering!

Inte mycket skrivet på ett tag men det har gått i ett härhemma... Allt började så bra när vi skulle åka på semester en vecka i skärgården... Ljusterö, skitmysigt men skitväder... Kirre blev sjuk, jag blev sjuk... kom hem... jag blev ännu sjukare... åkte på mjölkstockning, åkte på halsfluss...... suck...... börjar bli bättre men nu är mannen toksjuk....
Anyways tog jag mig ut på promenad och lite shopping igår... var tvungen till att köpa lite till lillen som är mellan två storlekar och passade på att träffa en av mina fina mammor.....
I dag har det varit mammamys igen, onlineshopping och påtning i trädgården.....
Så var denna supertråkiga uppdatering slut.... nu ska jag ta och sola i stället! Kram!

Smultronmums!

img_4150 (MMS)

Smultronmums!


Kierans nya åk.... En quinny zapp xtra i s...

img_6979 (MMS)

Kierans nya åk.... En quinny zapp xtra i svart... Med förhoppning om att få ha som handbagage....


Kirres första munsbit!

img_7247 (MMS)

Kirres första munsbit!


På väg hem från en vecka i skärgården... L...

img_6707 (MMS)

På väg hem från en vecka i skärgården... Lillskrutt har haft sin första feber och var helt slut i flera dar och nu har jag tagit över... Förkylning å feber! Vädret har varit skit hela veckan men vi har haft riktigt mysigt ändå... Familehäng med god mat och trevligt sällskap .. Å nu till Ikea för madrassköp!


Apan & Jag.                               ...

img_1102 (MMS)

Apan & Jag.                                   Kan säga att han älskar skiten ur den!!! Alla andra nappar kan dra nåt gammalt över sig för tillfället!!! Detta är kärlek vid första ögonkastet!


Kusinvitamin

I dag har vi haft en riktig mysdag hos farmor med kusin Bonnie som, jag säger det igen, är en av de gladaste sötsnörena jag haft och göra med någonsin! Hon skiner upp som en liten sol när man träffar henne och nu är hon inne i en pussperiod vilket är det mysigaste jag varit med om... Kieran fick sig åxå en och annan pussiluss från kusin... Vi åt god lunch och mös ihop, en liten stund i alla fall, sen somna Kirre.... som vanligt tröttmössan!

Finaste Tessan med älskade Bonnie

Farmor Brittis sysselsätter Bonnie

Kiko sömntuta....


Kom hem och packade lite inför vår skärgårdsvecka tillsammans med älskling som sedan pep iväg på fiske över natten! Fick ett ryck och satte Kiko i bilen och åkte ut till Huddinge och bror där vi träffade de andra kusinerna Vilda & Myra, käkade fläskpannkaka och mös. Spontanträffar är de bästa....

Nu är jag hemma och sitter i ett mörkt hus med popcorn och cola. Tog en bra stund att natta lillkillen i dag som grät och grät... fast vad kan man vänta sig av en liten skrutt som jollrar och är snäll en hel dag... det är liksom lite befogat att vara lite extra kinkig på kvällen då.....
Förresten har han börjat bli lite kinkig på kvällarna... det är som att han känner på sig att om han somnar så tar dagen slut och det är ju inget roligt... Lillskrutt!

I morgon piper vi ut till Ljusterö med Bonnie och föräldrar...skall bli så mysigt... nu håller vi tummarna för fint väder!!!


Det tvättas, sorteras, skrivs listor, pack...

Det tvättas, sorteras, skrivs listor, packas och donas! Puh! På fredag drar vi till skärgården och Ljusterö en vecka och herrejisses vad grejor som skall med när man har en liten! Allt från Alvedon till skötbord, säng och babyolja. Om ni söker mig så finner ni mig under högen av grejor! ?


Lyckliga stunder!! Äntligen!!!

img_3508 (MMS)

Lyckliga stunder!! Äntligen!!!


Bokat!!!

img_3095 (MMS)

Bokat!!!


Sack 'n Seat.                             ...

img_5889 (MMS)

Sack 'n Seat.                                  I september drar vi till utlandet med Kiko och där finns med största säkerhet inga barnstolar över allt, därför investerar jag i denna! Väger 80g, passar de flesta vanliga stolar, funkar från 6 mån upp till 2 år och kostar enbart 199 pix!


Kierans Nya boots från Oz!

img_2022 (MMS)

Kierans Nya boots från Oz!


Finaste Tince direkt i från Oz!           ...

img_9002 (MMS)

Finaste Tince direkt i från Oz!                                     I dag har vi hängt i Nacka Forum hela dagen med Tina som jag inte träffat på tre år... Då hon flyttade till Australien och kärleken!


ICandy  Ganska högt upp på önskelistan jus...

img_5920 (MMS)

ICandy  Ganska högt upp på önskelistan just nu!!! Men å så onödigt!


Dagens mamma!             Ska göra nåt myc...

img_7089 (MMS)

Dagens mamma!             Ska göra nåt mycket efterlängtat i dag, bara bebis vaknar!!!


Bebis sover... Mamman planerar!

img_7196 (MMS)

Bebis sover... Mamman planerar!


Wubbanub!                       Hallå, sju...

img_7398 (MMS)

Wubbanub!                       Hallå, sjukt söt napp!!!


Det lagas mat!! Bästa quinoa salladen med ...

img_4414 (MMS)

Det lagas mat!! Bästa quinoa salladen med skaldjur å avocado... Mums! På detta en powerwalk i spåret! Lets go!!!


Helg med Voltaire

Här har det torkats, mixats, och lagats.....

Ny favorit....

Ljuvligt gott...

Nyttiga snacks...

Torka i ugn på lägsta temperatur...


Detta är lite av min helg i bilder...
Shoppade upp mig på ett förråd av Voltaire produkter och andra nyttigheter, lät mannen ta bebisen och ställde mig i köket.. Torkade bananer till snacks ( tjugo timmar senare var de klara) gjorde hampa och gojibollar (hampabollarna var för övrigt gudomliga) och till lunch i dag blev det omelettmuffins med ruccola cremé och aftikansk kokossalsa, allt från min nya bok "Salig blandning".
Detta kan vara början på en ny era...


Ny investering för riktigt trött amningshår!

img_8214 (MMS)

Ny investering för riktigt trött amningshår!


Åter till vardagen.


Å så var man tillbaks i måndag-fredag dansen igen. Pappan åkte till jobbet med ångest i morse och mamman och bebisen har hängt med andra fina mammor och bebisar hela dagen... åter till vardag med andra ord.  Samtidigt som det är underbart så vill man ha pappan hemma hela tiden....

Hur som hellst så måste jag sluta hänga i centrum på dagarna... fasiken mammapengen ryker ju fortare än kvickt!!... I dag kom jag hem med en långklänning och ett par shorts från H&M ( med ursäkten om att jag Måste ha nåt till vår skärgårdssemester och förvisso kan jag ursäkta shortsen då alla mina andra är så tighta så de skär in i röven!!!), en liten bebispool och en mobilarm till lillen. Att jag dessutom gjorde av med några hundra på apoteket gör inte saken bättre.... ush... hur ska man ha råd med allt!
Spar till både dop utomlands och vintersemester i Thailand juh!!!

På apoteket köpte vi bitringar till lillen, som inte varit sigsjälv senaste veckan... kliar som bara den i munnen och dregglar.... tänder?!? Inte redan väl? Tre månader i överimorgon bara juh!!!

Bitringarna från Tommee Teepee är från tre månader och utformade som en napp.. skall förvaras i kylskåp och masserar bebisens tandkött där det kliar som värst! Få se vad Kiko tycker om det... ( Kiko är Kierans makedoniska smeknamn, då Kirre "Kire" = Bertil, Gösta eller annan motsvarighet i MK)


Glad liten skit!

img_8045 (MMS)

Glad liten skit!


Bärnsten till Bebis


När Kieran föddes fick han ett fint bärnstenshalsband av min vän Jasmine som usprungligen kommer från Schwiez. Där bär alla bebisar dessa halsband och man kan köpa dem i alla apotek och säljs just för att hjälpa till att lugna bebisar vid växtvärk, magont, tandvärk osv.. Tydligen aktiveras dessa av kroppsvärme och verkar lugnande på både värk och inflamationer. Läste nyligen att detta har blivit poppis även bland kändisbarnen i Hollywood. ( Har även sett att man använder det till hundar och katter för att skrämma bort fästingar, kanske skrämmer bort dem från bebis åxå?

Till och med på en av mina favoritbloggar spottade jag halsbandet på bebisen!

I dag åkte det i alla fall på Kieran. Han har varit hängig och grinig och inte velat äta. Nu provar vi den alternativa metoden och bebis har precis somnat. Vet inte resultatet än men han sover ganska lugnt till skillnad från innan. Vi återkommer med resutlat!

Fredagsmys, lördagsgos och söndagshäng!

I fredags hade vi mys för hela slanten. På dagen var mina fina mammor över på häng och lunch i solen, fyra bebisar och mammor och en lite vilsen Danne på det. Lika härligt som vanligt. På kvällen var Kieran och jag ensamna hemma då pappans fiskesäsong börjat. Vi inledde kvällen med promenad och sedan hälsade vi på hos Dannes moster Lotta som var nyss hemkommen från NYC med lite presenter, mycket uppskattat;

converse och Victoria's secret, slår aldrig fel...

Igår hade vi mormor över på förmiddagen för lite mys med bebis och sedan var det soffprövnig för hela slanten. Kieran var en liten ängel trots värmen och han charmade vartenda själ vi gick förbi... kanske mest mamma och pappa. Tillslut hittade vi en soffa som föll oss alla i smaken, men det tog sin tid...


I dag blir det student och 20-års fest på dagen och på kvällen mycket efterlängtad filmkväll med bebis Nina och föräldrar. Green Hornet och tacokväll på det! Mums!

Trevlig Helg ya'll!


Uppe i ottan!!! Känns det som i alla fall....

img_5392 (MMS)

Uppe i ottan!!! Känns det som i alla fall. Bebis vaknade tre och var vaken till fem, sen halv åtta igen och har nu somnat om! Mamman är mycket trött men ser fram emot en dag i solen med andra fina mammor!


Going bananas.....


Det här med att bli av med gravidkilon är lite svårt just nu när jag har dille på att baka... Jag skyller allt på min man som gett mig min drömpresent - Kitchen Aiden... dammit!!!
I kväll har jag mosat bananer och smält nougat... vispat äggvitor och slickat skålen.... En till synes mycket smarrig banankaka blev resultatet men jag har inte smakat skapelsen än... tänkte försöka hålla mig till morgondagens grillmiddag med kusin Bonnie och föräldrar.. kan dock vara så att jag måste provsmaka innan gästerna kommer....

Det färdiga resultatet... ljuvligt!


Mammapengen spenderad...

... förmodligen barnbidraget åxå, men en lycklig mamma som stillat sitt shoppingbegär något sånär i alla fall. Dagen har spenderats i Sickla köpkvarter med två av mina fina mammor, Noras mamma och Ninas mamma. Sickla är grymt när man har små bebbar, många amnings och skötrum, bra med space och bra affärer! Eftersom jag hade turen (!) att Kieran sov nästan hela tiden kunde jag spendera mycket tid och pengar i affärerna!! Det blev en hel del sommarlinnen, en klarröd byxkjol och lite annat smått och gott. Lillen fick sig lite kortärmade bodys och kortärmade pyjamas! Sjukt bra priser med hela 30% på alla kläder på Åhléns och en massa reor.  Vi hann både käka lunch och fika.. appropå fika så försökte jag mobilblogga i dag men inget inlägg har kommit fram efter kl 12.00, mycket störigt!!!

Kläderna jag köpte, lite fick tyvärr åka i tillbakahögen!!

Parfymen från  Biotherm har jag laddat för sedan förra sommaren när den kom ut.. Scrub och Lotion från HM, bara för att jag äääääääälskar kokos om någon missat det.... vill bada i skiten!

Lillens kläder kommer utt vid senare tillfälle... hann redan tvätta dem så de hänger ute på verandan och luktar till sig gotta på tork!
♥♥♥


Fikar på wayne's med bebisarna!

img_7553 (MMS)

Fikar på wayne's med bebisarna!


Just nu hos familjen Börjesson! Mamman vän...

img_4950 (MMS)

Just nu hos familjen Börjesson! Mamman väntar in pappan som kommer från jobbet för att käka lunch, å själv ska hon käka frulle innan det bär av mot Sickla köpkvarter.... Fortsättning följer...


RSS 2.0