Cambridge - Dag 1

Nu jäklar ska jag bli Skinny-Ninni, för andra gången i mitt liv kör jag Camebridge- kur! Två veckor ren kur, därefter kombinerad! Sjukt peppad och sjukt hungrig, å så en förkylning på det... Wish me Luck!!!

Lite info:

Så här fungerar det för de flesta:

Dag 1
För att få en långvarig glädje av din viktminskning, ställ in hjärnan på din målbild. Först mot kvällen kan du känna dig hungrig. Ge kroppen en chans att ställa om sig. Vatten är viktigt för att du ska må bra. Drick rikligt. Tag din dagliga promenad.
Tidigare misslyckanden är vägvisare till kommande framgångar!

Dag 2
De första dagarna använder kroppen de energilager som finns i muskler och lever. Dessa energilager kallas för glykogendepåer och består av socker (glykogen). Glykogendepåerna töms innan fettet börjar förbrännas i din kropp. Du kan känna dig hungrig, men kom då ihåg att du får hela ditt dagliga näringsbehov när du äter 3 Cambridge-måltider per dag. Du klarar av att gå ner i vikt. Tänk på att det kanske tagit år att gå upp dina kilon och ge dig nu ett antal timmar att komma igång ordentligt. Andra dagen är avklarad!
Tänk mera på det du vill uppnå - i stället för det du måste undvika!

Dag 3
Du har redan minskat i vikt. Dina glykogendepåer som nu töms väger ca 1/2 kg och dessa depåer binder ca 3 ggr sin egen vikt i vätska. Det är detta som förklarar de första dagarnas snabba viktminskning. Du måste fortsätta att dricka mycket vätska eftersom glykogendepåerna normalt hjälper kroppen med att hålla vätskebalansen. I takt med att depåerna töms får kroppen svårare att hålla vätskebalansen. Det är viktigt att vätskan intas jämt fördelat över hela dagen. Upp till 5 liter kan du dricka för att må bättre. Håll ut! Detta är oftast det tuffaste dygnet. Tänk på att du mår bättre så fort glykogendepåerna är tömda och kroppen börjar ta av fettet. Om du äter något nu så fyller du på glykogendepepåerna och du drar ut på tiden fram till den maximala fettförbränningen. Koncentrera dig på din målbild. Upplev hur bra du mår när du nått ditt mål.
Framgång består av en serie av dagliga små segrar!

Dag 4
Nu är dina glykogenlager i stort sett tömda och kroppen börjar hämta all sin energi från kroppens fettdepåer. Du börjar nu må allt bättre, även om det kommer stunder av trötthet. De flesta känner redan nu att de blir piggare, att de orkar mer och behöver mindre sömn. Forsätt att dricka mycket. Och gör din dagliga promenad.
Ingenting är omöjligt även om en del är mycket svårt!

Dag 5
Mer än halva veckan har gått och du har klarat de första tuffa dagarna. Nu hämtar kroppen sin energi från fettdepåerna och när fettet förbränns utvecklas ämnen i kroppen som bl a gör att hungerkänslorna minskar. Normalt använder kroppen glykogen som energi till bl a hjärnan, men när glukogenet är slut och fettförbränningen startar utvecklas en annan form av energi till hjärnan. Denna energiform kallas ketonämnen och forskarna menar att det är dessa ämnen som möjligtvis reglerar aptiten. Ketonämnen bidrar också till att du får en känsla av välbefinnande och lätthet i kroppen. Du börjar nu känna dig piggare. Hungerkänslorna minskar. Att fettförbränningen nu startat kan du själv märka på bl a andedräkten som ändrar doft. Borsta tänderna ofta och använd munvatten.
En liten bit i taget och du kommer långt!

Dag 6
Nu är det full fart på fettförbränningen i kroppen! Ketonämnena minskar hungern. Cambridgekuren ger dig 100% näring tillsammans med vitaminer, mineraler och spårämnen. Cambridgekurens fina balans av kolydrat och protein ser till att kroppen producerar lagom mängd ketonämnen. Nu stiger humöret och du känner verkligen att du går ner i vikt. När du nu minskat intaget av mat minskar också slaggprodukterna och toalettbesöken blir färre. Tänk på att fortsätta att dricka mycket vatten för att hålla magen igång.
Den som inte kan vad han vill måste vilja det han kan!

Dag 7
Nu har första veckan gått!
BRA!
Du har bevisat för dig själv att du har kraft i tanken och din motivation kommer nu att hjälpa dig förändra ditt beteende så att du når din trivselvikt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0