Smakisar

Vi började med smakisar till lillen ganska tidigt eftersom vi slutade amma vid 3,5 månader. I början trodde vi att han skulle bli ett matvrak så glad han blev i maten, men efter ett par veckor så tog det stopp. Vi var uppe i att käka en portion gröt till frukost och en portion puré av nåt slag till middag men för varje dag som gick gapade han mindre och mindre och tillslut grinade han och sa ifrån... vet inte om det kan ha berott på att han samtidigt blev så hård i magen och inte kunde bajja....

I dag fick han sitta med oss vid middagsbordet för första gången och vi gav honom en sockerärta som han febrilt tuggade på och då kom kära D på idén att vi skulle ge han en liten skål med en smakis i som han kunde få kladda med själv..
Ställde en skål med majs och potatispuré framför honom och D doppade ett finger och stoppade i hans mun..... djäklar vilken fart det blev på lillen... D fick hämta en sked och börja mata och vi fyllde på skålen två gånger och han skrek efter mer.... sen blev det lite aprikos & päronpuré på det.... Kladd från topp till tå men nu är saken klar, i morgon börjar vi sakta men säkert vår matresa igen... Denna gången ska han få bifidus ersättning till varje dag så att han klarar av att göra nummer2. Han ska även få sitta med vid middagsborden hädan efter för han var så glad och gå ( ja så länge han är vaken då).


Kieran å sockerärtan

Kieran å matskålen

Kieran efter en matorgie...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0