Världens mäktigaste man!

Barack Obama, USA 44:e president. Jag kan inte låta bli att fashineras av detta valet. Någonting hur stort som hellst har ju hänt, och jag tycker att det är helt fantastiskt att ett så inskränkt land som USofA skulle välja en afro-amerikan uppväxt på Hawaii och Indoneseien, med Muslimska rötter, till ny president, men är det inte lite skrämmande åxå. Vad händer nu liksom? Ska han rädda världen? Vad händer med alla extremister i USA, kommer dom sitta snällt och se på en "svart" president? Hur som hellst är detta en riktigt stor dag för världen! Grattis världen!
Här kommer lite Barack-ografi!



Barack Hussein Obama II (uttalat /bəˈrɑːk hʊˈseɪn oʊˈbɑːmə/), född 4 augusti 1961 i Honolulu, Hawaii, är en amerikansk politiker. Han är senator i USA:s senat där han representerar staten Illinois och vald presidentkandidat att tillträda som USA:s 44:e president den 20 januari 2009.[1]

Obama, som har en svart far och en vit mor, växte upp på Hawaii och en tid i Indonesien.[2] Efter att ha gått ut high school på Hawaii 1979 flyttade han till Los Angeles där han under två års tid studerade vid Occidental College.[3][4] Efter att ha studerat vid Columbia University i New York och Harvard Law School, flyttade han till Chicago där han blev invald till delstaten Illinois senat.[2] Efter detta uppdrag valdes han 2004 in till amerikanska senaten.

Obama är den första afroamerikanen som valts till president i USA, 4 nov 2008. Han vann stort över republikanen John McCain, senator från Arizona. Han tillträder och svärs in 20 januari 2009.
(Wikipedia)


Kommentarer
Postat av: Maria

Hur jävla kung som helst, sååå kul o se vad som komma skall!!!

2008-11-05 @ 07:23:48
URL: http://nyttliv.blogs.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0